Categorie:Hoofdgroepen

U leest een pagina uit het Triple A-archief
HoofdgroepBeschrijvingBestaat uit kernsystemen
AdministratiefHet werk dat onderwijsinstellingen moeten verzetten om een deelnemer van instroom tot uitstroom te ondersteunen bestaat voor een belangrijk deel uit administratieve aspecten. Daarbij kun je denken aan het registreren van de belangrijke gegevens van de deelnemer met betrekking tot de loopbaan, maar ook aan de formele gegevens die benodigd zijn voor de bekostiging. Deze activiteiten worden allemaal uitgevoerd in de hoofdgroep die administratief is genoemd. De administratieve processen bestaan uit de kernregistratie deelnemergegevens aangevuld met de voorzieningen voor de digitale overdracht van deelnemergegevens en de externe verantwoording.Kernregistratie deelnemergegevens
Digitale overdracht deelnemergegevens
Externe verantwoording
OnderwijsEen deelnemer komt natuurlijk naar een onderwijsinstelling om onderwijs te volgen. Het werk dat de instelling verricht om de deelnemer in het volgen van het onderwijs te begeleiden en ondersteunen in het leren van een vak of het opdoen van kennis, is gevat onder de hoofdgroep Onderwijs. In deze hoofdgroep valt het primaire proces van de onderwijsinstelling, waar het examineren onderdeel van is, en het bijbehorende opbouwen van een portfolio door de deelnemer.Portfolio (kernsysteem)
Primair proces ondersteuning
OnderwijsaanbodEen onderwijsinstelling definieert de opleidingen en cursussen die worden aangeboden aan deelnemers in de vorm van onderwijsaanbod. Het onderwijsaanbod wordt ontwikkeld voor nieuwe opleidingen en cursussen, onderhouden en nader gespecificeerd. Zo ontstaat een eenduidig aanbod binnen de gehele onderwijsinstelling. Dit gebeurt in de onderwijscatalogus. Dit zorgt ervoor dat alle omringende processen informatie kunnen putten uit de onderwijscatalogus om flexibel te kunnen inschrijven, het onderwijs voor te bereiden en deelnemers te begeleiden.Onderwijscatalogus (kernsysteem)
Voorbereiding onderwijsVoordat een deelnemer aan de slag kan met leren en onderwijs volgen moet er een aantal randvoorwaardelijke zaken geregeld worden. Zo is er meestal een docent nodig, (leer) middelen, een locatie of klaslokaal. De processen die hiermee van doen hebben vallen in de hoofdgroep Voorbereiding Onderwijs. Het behelst hier met name het logistieke werk dat een onderwijsinstelling verzet, inclusief het roosteren, waarin de vraag van de deelnemers en de beschikbare middelen van de instelling worden samengebracht.Onderwijslogistiek (kernsysteem)
Roosteren
Beheren middelen

Pagina’s in categorie "Hoofdgroepen"

Deze categorie bevat de volgende 4 pagina’s, van de 4 in totaal.