Aanmelden geroosterde activiteit

ArchiMate-modellen > MORA > BusinessProcesses > Aanmelden geroosterde activiteit
In het gepubliceerde rooster kunnen leertaken zijn geroosterd waarvoor studenten zich kunnen aanmelden. Dit kan onderdeel zijn van hun persoonlijke leerroute.

De student moet zich actief aanmelden voor zo'n geroosterde module, bijvoorbeeld omdat er een maximum aantal studenten kan worden toegelaten, of omdat studenten aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen.

Proces

De student meldt zich aan voor een (keuze)module in het rooster

Input

Gepubliceerd rooster, waarin modules zijn opgenomen waarvoor studenten zich kunnen aanmelden

Output
Aanmelding voor een (keuze)module
Hoofdproces
Het proces Aanmelden geroosterde activiteit valt in het volgende hoofdproces:
Procesdomein
Het proces Aanmelden geroosterde activiteit valt in het volgende procesdomein:
Contextdiagram
In het gepubliceerde rooster kunnen leertaken zijn geroosterd waarvoor studenten zich kunnen aanmelden. Dit kan onderdeel zijn van hun persoonlijke leerroute. De student moet zich actief aanmelden voor zo'n geroosterde module, bijvoorbeeld omdat er een maximum aantal studenten kan worden toegelaten, of omdat studenten aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen. (BusinessProcess) Aanmelden geroosterde activiteit Het publiceren van het rooster voor studenten en docenten. Dit gebeurt periodiek en na wijzigingen. (BusinessProcess) Publiceren rooster Het aanmelden/inschrijven door de student voor ingeroosterde eenheid zoals een les, toets of een evenement (ApplicationService) Aanmelding rooster activiteit Resultaat: * Optimale inzet van mensen en middelen ten behoeve van het onderwijs geven (docent/praktijkinstructeur) en onderwijs krijgen (student). Vastgelegd in: * (Individueel) rooster (studenten en docenten): jaar, periode, week en dag * Werkverdeling team (BusinessProcess) Plannen en roosteren De leervraag van een student wordt tijdens dit proces uitgewerkt naar een persoonlijke leerroute die bestaat uit de opleidingsonderdelen waarvoor de student heeft gekozen. Het onderwijsprogramma bestaat uit een planbaar geheel aan opleidingsonderdelen, dat model staat voor de persoonlijke leerroute van een student. De student kan daarin nog keuzes maken, wat resulteert in een persoonlijke leerroute. Deze opleidngsonderdelen bestaan uit leertaken die de student gaat uitvoeren tijdens de opleiding. De persoonlijke leerroute wordt aangevuld met randvoorwaarden, volgorde, keuzes e.d. om het plannen (roosteren) mogelijk te maken. Voor het bepalen van de leerroute van de student in de BPV is de matching tussen het leerbedrijf en de student ook nog van belang, want de student moet de leertaken kunnen uitvoeren bij het leerbedrijf. (BusinessProcess) Persoonlijke leerroute specificeren TriggeringRelationship ServingRelationship CompositionRelationship TriggeringRelationship Deze svg is op 08-04-2024 14:21:09 CEST gegenereerd door ArchiMedes™ © 2016-2024 ArchiXL. ArchiMedes 08-04-2024 14:21:09 CEST
ArchiMate-element Aanmelden geroosterde activiteit
ArchiMate_Process.png
Elementtype  : BusinessProcess
Element-id  : Id-8e5ef910-c4e1-542c-c9f3-fd5d0d96984b
ArchiMate-model  : MORA
Label  : Aanmelden geroosterde activiteit
Documentatie  : In het gepubliceerde rooster kunnen leertaken zijn geroosterd waarvoor studenten zich kunnen aanmelden. Dit kan onderdeel zijn van hun persoonlijke leerroute. De student moet zich actief aanmelden voor zo'n geroosterde module, bijvoorbeeld omdat er een maximum aantal studenten kan worden toegelaten, of omdat studenten aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen.
Input  : Gepubliceerd rooster, waarin modules zijn opgenomen waarvoor studenten zich kunnen aanmelden
Output  : Aanmelding voor een (keuze)module
Proces  : De student meldt zich aan voor een (keuze)module in het rooster
MORA-type  : Proces
ArchiMate-views  : 
Relaties  :